Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в хлебопекарна»Хляб с квас в хлебопекарна

Хляб с квас в хлебопекарна

Хляб с квас в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
1
"Трапезата е истински пълна, когато на нея има топъл хляб, чийто аромат носи домашен уют и спокойствие"

Необходими продукти

  • брашно - 350 г
  • вода - 190 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • мляко - 1 с.л.
  • мая - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете кваса, като разтворете маята в малко вода. Добавете захарта и малко брашно. Трябва да получите гъста каша. Оставете я на топло, докато се активира и шупне до горе. Тогава вашият квас ще е готов.

В хлебопекарната сложете всички течни съставки, сол, брашно и отгоре кваса. Задайте програма за бърз хляб, нагласете грамажа (малък хляб от 500 г) и трета степен на загар на кората. Оставете да замеси и втаса тестото.

Преди да започне да пече хляба, направете два, три разреза отгоре с нож и затворете капака. Оставете да се изпече напълно. Извадете върху скара и оставете да се охлади Хляб с квас в хлебопекарна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: