edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Филе от мляно телешко месо

Филе от мляно телешко месо

MarianaMariana
Новак
6932167
Филе от мляно телешко месо
27/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За предпочитане е да работим с по-фино смляно телешко месо.

Посоляваме каймата, добавяме галетата и наливаме прясното мляко. Разбъркваме добре, докато месото поеме течността. Загряваме в отделен съд маслото и запържваме лука за кратко в него, след което заедно с нарязаната на ситно сланина прибавяме към мляното телешко месо.

Доомесваме каймата, като добавяме яйцата, пресования чесън и подправки. Разстиламе сланината върху плот, който сме покрили с фолио за свежо съхранение, поръсваме малко брашно и я овалваме като филе.

Прехвърляме филето в тавичка, намазваме обилно с масло и 1 яйце, разбито в малко брашно и печем до готовност в умерена фурна.

Поднасяме телешкото месо, нарязано на тънки филийки с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: