Говеждо задушено по унгарски

MarianaMariana
Новак
6932155
Говеждо задушено по унгарски
20/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме хубаво парче крехко говеждо и го шпиковаме на няколко места със скилидки чесън. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запечатваме в загрятото олио.

Когато месото се зачерви, добавяме нарязания на филийки лук и подправките. Наливаме малко гореща вода и задушаваме на тих огън до готовност, като от време на време добавяме по още малко вода.

Поставяме задушеното месо в чиния и го нарязваме на филии.

Прецеждаме соса, добавяме към него киселото мляко и маслото, разбъркваме добре и заливаме месото с него.

Гарнираме задушеното говеждо с картофено пюре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: