Лесно телешко рагу

MarianaMariana
Новак
6932167
14/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме филето, нарязваме го на 2-3 парчета и го запържваме в загрятата мазнина до равномерно зачервяване. Добавяме нарязания на филийки лук, а когато лукът омекне, прибавяме и половин връзка ситно нарязан магданоз.

Когато продуктите се запържат, прибавяме дафиновите листа, наливаме малко вода и оставяме месото да се задушава на тих огън до омекването му. При нужда добавяме още малко гореща вода.

Доматите рендосваме на едро ренде и сваряваме до изпаряване на излишната вода, след което ги добавяме към месото и ги оставяме заедно 10 минути да врат на тих огън.

Вадим месото, нарязваме го на тънки филийки и го подреждаме в чиния за сервиране. Отстрани подреждаме картофите, сварени в подсолена вода и нарязани на филийки. Заливаме със соса от варенето и поднасяме ястието горещо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: