Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Селска супа от телешки черен дроб

Селска супа от телешки черен дроб

MarianeMariane
Новак
6944
Селска супа от телешки черен дроб
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Признайте си, не сте опитвали досега толкова вкусна дроб - чорба"

Необходими продукти

  • телешки дроб - 250 г черен
  • бульон - 1 л телешки или друг месен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданозен корен - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • целина - 1/4 малка глава
  • брашно - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме черния дроб в малко подсолена вода, в която сме сложили и ситно нарязаните зеленчуци. Когато е сварен, го изваждаме и го скълцваме на много ситно или го минаваме през машинката за месо.

Бульонът от варенето се прецежда и се съединява с месния бульон.

Дробът се запържва за кратко в 1 лъжица масло. Когато се запържи, се поръсва с 1 ч.л. брашно и се разрежда с бульона. Добавяме в тенджерата със супата ситно нарязания магданоз, оставяме супата да ври 10 минути на тих огън и сваляме от котлона.

По желание застройваме с 1-2 разбити яйца, овкусяваме с черен пипер и лимонов сок и поднасяме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: