Edin.bg»Избрани Колекции»Традиционна Мусака


Преди да извадите от фурната патладжанената мусака с пилешко, я поръсете с настърган кашкавал.
Добър апетит!...

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете мусаката за половин час или до пълна готовност.
Макаронената мусака с кашкавал е много вкусна....

Тази мусака с тиквичките е много вкусна, но ако решите да си приготвите традиционната рецепта за мусака, също няма да сгрешите....

Изпечете мусаката за около 25 минути или до готовност.
Вегетарианската мусака с тиквички е много вкусна....

Залейте мусаката с прясното мляко, в което сте добавили разбитите яйца и запечете в силно загрята фурна до получаването на хубав златист цвят....

Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавяме трите големи картофи, настъргани на едро ренде и запържваме добре...

Мусаката се пече в умерена фурна около 25 мин.
Вади се и като се поохлади, се обръща върху подходящо блюдо....

Върху каймата сложете кръгчета домат, запечете мусаката 10-ина мин. в силна фурна и я поднесете поръсена със ситно нарязания магданоз....

Сложете зеленчуковата мусака да се се пече до готовност на заливката.
Мусаката с ориз и лапад се поднася с домашно кисело мляко....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
51
46
31
21
10
Дай твоята оценка: