Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Ребра с кисело зеле в гювеч

Ребра с кисело зеле в гювеч

Ребра с кисело зеле в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Киселото зеле е пръв приятел с ребърцата, особено когато са свински"

Необходими продукти

  • свински ребра - 400 г
  • праз лук - 1 стрък
  • кисело зеле - 1/2
  • олио - 3 с.л.
  • свинска мас - 2 с.л.
  • сланина - 4 тънки резенчета
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праз лукът се нарязва на дребно, киселото зеле - на ивички. Объркват се и се слагат в тенджера с две чаши вода.

Прибавят се олиото, свинската мас, резенчетата сланина и червеният пипер. Зелето се вари за около час, за да омекне и докато се изпари водата.

Прибавя се измитият ориз с още две чашки вода и дафиновият лист.

Зелето се разбърква и прехвърля в глинен гювеч, като в него се нареждат нарязаните на малки порции ребърца. По желание се слага суха люта чушка.

Гювечът (моят е малък) се поставя в студена фурна.

Първите 40 минути свинското с кисело зеле се готви на 220 °C, след което температурата се намаля на 150 °C за още час и половинна или до готовност.

Вижте още какво да излекуваме със зелев сок и много още съвети за кисело зеле в бидон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: