Ориз с телешки дроб

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Ориз с телешки дроб
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки дроб - 500 грама
  • дългозърнест ориз - 1 ч.ч.
  • тиквени семки - 3 с.л.
  • бульон - 400 мл
  • бахар - 2 зърна
  • масло - 85 грама
  • стафиди - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • канела - 2 - 3 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте ориза с гореща вода, като съотношението трябва да е 3:1.

В дълбок тиган разтопете масло. Запържете нарязания телешки дроб на малки парченца и го запържете до златисто.

Прибавете в тигана стафидите и тиквените семки, поръсете с черен пипер и сол.

Сипете горещия бульон (най-добре телешки), за да покрие дроба.

Прибавете и прецедения ориз, сложете капак.

Намалете силата на огъня и задушавайте ориза на тиган за 10-15 минути.

Поръсете с цели листенца магданоз, бахар и канела.

Свалете от огъня и покрийте тигана с памучна кърпа, отгоре сложете капака.

Оставете ориза да престои така поне 20-25 минути.

Поръсете с червен пипер.

Оризът с телешки дроб е много сполучлив.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: