Начин на приготвяне
Залейте ориза с гореща вода, като съотношението трябва да е 3:1.
В дълбок тиган разтопете масло. Запържете нарязания телешки дроб на малки парченца и го запържете до златисто.
Прибавете в тигана стафидите и тиквените семки, поръсете с черен пипер и сол.
Сипете горещия бульон (най-добре телешки), за да покрие дроба.
Прибавете и прецедения ориз, сложете капак.
Намалете силата на огъня и задушавайте ориза на тиган за 10-15 минути.
Поръсете с цели листенца магданоз, бахар и канела.
Свалете от огъня и покрийте тигана с памучна кърпа, отгоре сложете капака.
Оставете ориза да престои така поне 20-25 минути.
Поръсете с червен пипер.
Оризът с телешки дроб е много сполучлив.