Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч със зелен фасул и грах

Гювеч със зелен фасул и грах

marcheva14marcheva14
Новак
2413k
Гювеч със зелен фасул и грах
Снимка: ПЕТКО ДЕЧЕВ
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Кой първи ще опита от този вкусен гювеч?"

Необходими продукти

  • картофи - около 1 кг
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - до 3 бр.
  • грах - консерва, малка
  • бамя - около 3 шепи, прясна
  • чушки - 1/2 кг червени/зелени
  • домати - 1 консерва от 400 г
  • лук - 2 глави големи стар
  • патладжани - 1/2 парче от цял
  • зелен фасул - около 2 шепи, може и замразен
  • зехтин - повече количество
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • червен пипер - по желание
  • вода - под зеленчуците
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на парчета всички зеленчуци.

Смелете лука за 20 сек. в блендер и добавете при зеленчуците.

Разпределете в гювечета, разбъркайте, сипете зехтин и вода до под зеленчуците.

Печете постния гювеч за час и половина на 170 градуса.

Поръсете гювеча със зелен фасул и грах с магданоз и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: