Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен свински черен дроб

Пържен свински черен дроб

редакция:
Пържен свински черен дроб
Снимка: Краси А.С.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Пърженият свински черен дроб е вкусен както топъл, така и студен"

Необходими продукти

  • черен дроб - 500 г свински
  • царевично брашно - 100 г фино смляно
  • олио - за пържене
  • черен пипер - по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете черния дроб на тънки филийки и го измийте хубаво с вода.

Подсушете го и го овкусете го със сол и черен пипер.

Оваляйте го добре в царевичното брашно.

Пържете го в голям тиган със сгорещена мазнина.

Пърженият свински черен дроб е вкусен както топъл, така и студен.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за свински дроб на фурна или черен дроб по турски - тава джигер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И в добавка полузадушен бял или червен лук с малко от мазнината на дроба и бяло вино.
22.08.2024 16:07
1