Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко бутче с джоджен и пипер

Агнешко бутче с джоджен и пипер

Агнешко бутче с джоджен и пипер
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешко бутче - 1 брой
  • агнешка опашка - 1 брой
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
  • олио - 1 к.ч. (или масло)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото бутче и опашката. Подсушете ги добре и натрийте с подправките - наситнен джоджен, черен и червен пипер, чесън и сол.

Намажете месото с масло или олио и оставете в хладилник за няколко часа, за да се маринова.

Сипете чаща вода в тава сложете вътре месото. Сложете капак и пъхнете в студена фурна.

Включете на 140 градуса и печете агнешкото за около 5 часа или до пълна готовност. Накрая махнете капака, за да се получи апетитен загар.

Агнешкото бутче с джоджен и пипер е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: