Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с тиквички, ориз и кайма

Мусака с тиквички, ориз и кайма

Мусака с тиквички, ориз и кайма
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Една по-различна, но също толкова вкусна мусака с тиквички, ориз и кайма - да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • копър - пресен
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • за заливката
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите и лука на дребно, а тиквичката на кубчета.

Запържете за кратко лука и моркова в малка тенджера.

Добавете каймата и я пържете, докато не стане на трохи.

Прехвърлете тиквичката и изсипете доматеното пюре и червения пипер.

Сложете ориза и налейте вода в съотношение 1:3.

Овкусете с подправките и изчакайте плънката да заври.

Прехвърлете я в малка тава и я печете до извиране на водата.

За заливката на вкусната мусака разбъркайте в купа киселото мляко, яйцата, брашното и содата.

Залейте я отгоре и я върнете във фурната до златисто.

Мусаката с тиквички, ориз и кайма е много вкусна.

Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни предложения за гръцка мусака или класическата мусака с картофи и кайма.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: