Начин на приготвяне
Наситнете чушката и лука. Сипете ги директно в тавата за мусаката и ги задушете с малко мазнина и вода.
Щом поомекнат, добавете нарязаните тиквички. Малко след тях сипете и кубчетата картофи, разбъркайте и след няколко минути сипете хубаво измития ориз.
Налейте чаша вода, разбъркайте и овусете със сол и пипер. Когато течността се изпари, добавете доматите и копъра. Сипете още 2 чаши вода.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете мусаката около 40 минути.
Направете заливката и сипете върху зеленчуците. Върнете във фурната, за да се стегне и да се получи апетитна коричка.
Безмесната мусака с ориз и тиквички е готова.
Ако пък желаете да опитате традиционната българска мусака, няма да сгрешите.