Начин на приготвяне
Наситнете чесъна и лука, а моркова обелете и настържете.
Загрейте олио и запържете лука. Щом стане прозрачен, прибавете моркова и чесъна, оставете да се запържат.
Добавете каймата, която предварително е смесена с малко вода. Щом стане на трохи, добавете измития ориз и налейте малко вода. Задушавайте плънката до изпаряване на течността.
Свалете от огъня и добавете яйцето. Овкусете с черния и червения пипер, опитайте и ако е необходимо, посолете.
Нарежете пресен магданоз към овкусената кайма.
Напълнете чушките и внимателно потапяйте отворите им в брашно.
Подредете пълнените чушки в тава за печене и ги полейте с олио. Долейте в тавата зеленчуков бульон или топла вода.
Изпечете в умерено загрята фурна до готовност. Поднесете с кисело мляко.
Най-вкусните пълнени чушки с кайма са готови.
Коментари