Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Бургаска яхния с картофи и тиквички

Бургаска яхния с картофи и тиквички

Бургаска яхния с картофи и тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
18/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бургаска яхния с тиквички и картофи - и малко хлебче ви трябва, за да не ви липсва нищо"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 броя
  • тиквички - 1 брой
  • зеленчуков микс - 1/2 ч.ч. (грах и моркови)
  • лук - 1 глава
  • ориз - 3 с.л.
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз
  • черен пипер
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едро тиквичката и картофите, а двата вида лук наситнете.

В тенджера загрейте олиото и запърете лука до омекване. Прибавете тиквичките и картофите, запържете ги за няколко минути.

Порсъете с двата вида пипер и сол на вкус. Сипете топла вода, която да покрие зеленчуците.

Когато течността заври, прибавете ориза, граха и морковите.

Варете яхнията на умерен огън до омекването на ориза. От време на време разбърквайте и ако се наложи, налейте още топла вода.

Овкусете с чубрица и пресен магданоз.

Бургаската яхния с картофи и тиквички е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: