Начин на приготвяне
Почистете зелевите листа от дебелите жили и ги бланширайте във вода на котлона.
Загрейте олио в дълбока тенджера и запържете в него настъргания морков и нарязания на ситно лук. Измийте добре елдата и булгура и прибавете и тях в тенджерата.
Разбъркайте добре продуктите и ги овкусете с червен пипер.
След това налейте още около 350-400 мл гореща вода и доовкусете с другите подправки. Гответе, докато зрънцата набъбнат и поемат максимално много течност.
Вземете бланшираните зелеви листа и върху всяко едно сложете по една лъжица от плънката за сармите, след което ги навийте добре и ги поставете в тенджера.
Поръсете отгоре с печен пипер и олио и налейте малко вода.
Захлупете постните сарми с чиния и ги гответе до готовност.
Постните сармички с елда са много вкусни.
Добър апетит!