Елда с гъби

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Елда с гъби
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Вкусна елда с гъбки, която може да си похапнете за основно или да поднесете като чудна гарнитура"

Необходими продукти

  • елда - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • печурки - 300 г
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • провансалски билки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме елдата, заливаме я с вряла вода, похлупваме и оставяме за 1-1. 5 часа.

Лука нарязваме на ситно и го запържваме в краве масло.

След това добавяме почистените и нарязани на малки парченца гъби.

Оставяме да се задушат до омекване и добавяме солта, черния пипер и провансалските билки на свой вкус.

Прибавяме отцедената елда, разбъркваме, похлупваме и оставяме за няколко минути на котлона.

Сервирайте с кисели краставички.

Елдата с гъби е много вкусна.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: