Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Летни пълнени чушки с елда

Летни пълнени чушки с елда

Летни пълнени чушки с елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Добрият вкус на пълнените чушки с елда никак не ни изненадва"

Необходими продукти

  • зелени чушки - 5 бр.
  • елда - 1 к.ч. 80 мл сварена
  • плънка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г натрошено
  • галета - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - за тигана
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем чушките на жар, задушават се под капак, после се обелват и отцеждат от течността.

Измита сурова елда се изплаква 2-3 пъти със студена вода, залива се в малка тенджерка с вода да покрива зрънцата 2 пръста отгоре и варим, докато зрънцата се пукнат.

Аз я накиснах за 1 нощ, после се сварява по-бързо, само за 10 минути е готова.

В купа се смесват разбити яйца, натрошено сирене, отцедена елда, магданоз, галета и щипка сол.

Прави се разрез от едната страна на чушката и пълним с малко от сместа.

Загрява се олио, овалват се в брашно и пържим пълнените чушки от двете страни до златисто, като отгоре набождам с клечка за зъби.

Изваждат се върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме с домати.

Чудесни летни пълнени чушки с елда

Добър апетит !

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: