Edin.bg»Избрани Колекции»Кекс от елда
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния от елдаЗадушете в олиото почистените и нарязани лук и моркови, добавете червения пипер, разбъркайте енергично, за да не загори и сипете доматеното пюре....
Елда с гъби
Измиваме елдата, заливаме я с вряла вода, похлупваме и оставяме за 1-1. 5 часа.
Лука нарязваме на ситно и го запържваме в краве масло.
След...
Малки питки от елда
Маята се изсипва в малка купа. Прибавя се кафявата захар и щипка сол.
Разбърква се много добре и се залива с малко хладка вода. Разбърква се и...
Постни сармички с елда
Почистете зелевите листа от дебелите жили и ги бланширайте във вода на котлона.
Загрейте олио в дълбока тенджера и запържете в него настъргания...
Пълнозърнести бисквити с елда
В купа се разбиват яйцата с вилица, добавят се нарязани ситно фурми без костилка.
Маслото се разтопява, сипваме в яйцата. Прибавяме сок от портокал...
Зеленчукова супа с елда
Обелете и наситнете моркова и картофите. Нарежете на ситно праза и лука.
Прехвърлете зеленчуците в тенджерка и ги залейте с гореща вода. Посолете...
Кюфтета от тиквички и елда
1. Почистените от краищата и обелени тиквички настържете на едро ренде. Посолете, разбъркайте и оставете за половин-един час.
2. Отцедете от водата...
Летни пълнени чушки с елда
Печем чушките на жар, задушават се под капак, после се обелват и отцеждат от течността.
Измита сурова елда се изплаква 2-3 пъти със студена вода...
Кулебяка с елда и картофи
Направете пюре от прецедените картофи, които предварително сте почистили, измили и сварили.
Сварете елдата до готовност около 20 мин.
Нарежете...
Кюфтета с плънка от елда
Омесете добре каймата с нарязания лук и подправките. Смесете сварените и нарязани яйца заедно с елдата и киселите краставички.
Накъсайте топчета...
Солени мъфини с елда и скир
Първо разбийте яйцата в купа. Добавете към тях бакпулвера и скира, отново разбъркайте.
Добавете към сместа натрошеното сирене.
Ако нямате подправката...
Здравословна и лека вечеря с елда
1. Измийте елдата в цедка под течаща вода. Оставете я да се отцеди и почти изсъхне.
2. Запечете зрънцата в сух тиган първоначално на слаб до умерен...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: