Кюфтета от тиквички и елда

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Кюфтета от тиквички и елда
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Апетитни зеленчукови кюфтета от тиквички и елда - и здравословното може да е много вкусно"

Необходими продукти

  • тиквички - 400 г почистени, обелени
  • яйца - 1 бр.
  • брашно от елда - 4 с.л. с връх
  • черен пипер - 2 щипки, фино смлян
  • кимион - 1 щипка, фино смлян
  • копър - 2 щипки, сушен+ за поръсване
  • сол - 2 щипки или на вкус
  • зехтин - за поръсване и намазняване на ръцете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистените от краищата и обелени тиквички настържете на едро ренде. Посолете, разбъркайте и оставете за половин-един час.

2. Отцедете от водата, която са отделили, като хубаво изстискате и след като върнете в купата, чукнете яйцето, добавете брашното от елда и подправките.

Разбъркайте сместа и ако е нужно да сгъстите, сложете още брашно от елда.

3. Оформете кюфтенца с намазнени ръце и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене, напръскана със зехтин. Може директно да слагате от сместа с лъжица и да ги оформяте в тавата.

4. Поръсете с още зехтин и сушен копър и печете в загрята на 180 градуса фурна за 18-20 минути или докато почервенеят зеленчуковите кюфтенца от двете страни. Наглеждайте и ако забележите, че отдолу са се зачервили повече, ги обърнете.

5. Поднесете вкусните и здравословни кюфтета от тиквичка и елда топли.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: