Начин на приготвяне
1. Почистените от краищата и обелени тиквички настържете на едро ренде. Посолете, разбъркайте и оставете за половин-един час.
2. Отцедете от водата, която са отделили, като хубаво изстискате и след като върнете в купата, чукнете яйцето, добавете брашното от елда и подправките.
Разбъркайте сместа и ако е нужно да сгъстите, сложете още брашно от елда.
3. Оформете кюфтенца с намазнени ръце и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене, напръскана със зехтин. Може директно да слагате от сместа с лъжица и да ги оформяте в тавата.
4. Поръсете с още зехтин и сушен копър и печете в загрята на 180 градуса фурна за 18-20 минути или докато почервенеят зеленчуковите кюфтенца от двете страни. Наглеждайте и ако забележите, че отдолу са се зачервили повече, ги обърнете.
5. Поднесете вкусните и здравословни кюфтета от тиквичка и елда топли.
Добър апетит!