Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и настъргват на ренде.
Слагат се в гевгир, посоляват се и се оставят за около час да се отцедят. След това много добре се изстискват с ръка и се слагат в купа.
Яйцата се разбиват и се смесват с пресования чесън, брашното, галетата, ситно нарязания копър и сол (имайте предвид, че в кюфтетата има сирене, затова сложете по-малко сол).
Добавя се сиренето и получената яйчена смес се смесва с тиквичките.
В дълбок тиган се загрява олиото и тиквичките се пържат от двете страни до готовност.
Отцеждат се върху кухненска хартия и зеленчуковите кюфтета се поднасят с млечен сос, който се приготвя от кисело мляко, пресован чесън, нарязан на ситно копър и сол.
Пържените кюфтета от тиквички са готови.