Начин на приготвяне
Измийте и обелете тиквичките, след което ги настържете на едро ренде и ги сложете в купа, за да се отцедят от течността.
Изстискайте с ръка тиквичките и ги прехвърлете в друга купа. Добавете към тях фино настърганите моркови. Прибавете разбитите яйца и разбъркайте зеленчуковата смес.
Прибавете настъргания кашкавал и натрошеното сирене. Прибавете наиситнените чесън и пресен лук.
Овкусете с ментата, солта и двата вида пипер. Разбъркайте и на части добавете лимецовото брашно.
Разбъркайте добре.
Сгорещете олио в тиган. Изпържете зеленчуковите кюфтета до хубав златист цвят и от двете страни.
Сервирайте ги с млечно-чеснов сос.
Лесните кюфтета от тиквички са готови.