Начин на приготвяне
Обелете тиквичките. Измийте ги и настържете на едро ренде. Осолете ги щедро и поставете ги в гевгир. А под гевгира сложете дълбока чиния.
Тиквичките ще пуснат много излишна вода. За този процес ще им е необходимо около час. Може да стане по-бързо, ако от време на време ги изстискайте на ръка.
Докато тиквичките се цедят, сварете картофите. Обелете ги и щом изстинат ги настържете на ренде.
Лука също обелете, настържете и добавете към картофите. Към тях сложете и тиквичките.
Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и измити и накълцан копър.
Смесете всички съставки. Оформете кюфтенца.
В тавата постелете домакинска хартия за печене.
Подредете в нея постните кюфтета от тиквички, като преди това ги оваляйте с омазнени с олио ръце.
Печете зеленчуковите кюфтета на 180 градуса за около 20- 30 минути.