Начин на приготвяне
Обелваме тиквичките, нарязваме ги на колелца или на кръгчета и ги слагаме да се варят в подсолена вода.
Когато омекнат добре, ги изваждаме в гевгир и ги оставяме да се отцедят много добре, като от време на време внимателно ги притискаме.
Прехвърляме отцедените тиквички в тава, намачкваме с вилица и прибавяме яйцето, ситно нарязания магданоз, солта, брашното и маята, размита със съвсем малко хладка вода.
Разбъркваме добре и оставяме сместа за 15 минути.
С лъжица гребем от сместа и пускаме в силно сгорещено олио. Пържим кюфтетата от тиквички с мая от двете страни до златисто, след което изваждаме върху хартия за печене, за да се отцедят.
Поднасяме с подлучено с чесън кисело мляко или млечен сос. Вкусни са и поднесени с доматен сос.