Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Вегетариански сармички по гръцки

Вегетариански сармички по гръцки

Вегетариански сармички по гръцки
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Страхотни вегетариански сармички, които да си похапнете вкусно-вкусно"

Необходими продукти

  • лозови листа
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 4 - 5 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • маслини - 10 - 15 бр. (без костилка), по желание
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и сварете целите глави във вряща подсолена вода до омекване. Отцедете, охладете и ги наситнете.

Нарежете на ситно зеления лук и го задушете в загрято олио. Добавете към него хубаво измития ориз.

Прибавете наситнения магданоз, сварения лук и копъра. Раззбъркайте добре, сипете 2-3 чаши вода и гответе на тих огън до изпаряване на течността.

Овкусете плънката с черен пипер и сол, накрая добавете нарязаните маслинки.

Попарете за кратко лозовите листа в гореща вода. Завийте малки сармички с оризовата плънка.

Сложете чиния на дъното на тенджера и наредете лозовите сарми. Сипете вода, която да ги покрива и ги сварете на умерен огън.

Вегетарианските сармички по гръцки са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: