Начин на приготвяне
В дълбок тиган със загрято олио първо се запържват нарязаните лук и чесън.
Към тях се прибавя нарязаното на кубчета пилешко месо. След кратко разбъркване се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби, а след тях нарязаните печени чушки.
Кавърмата се поръсва със сол и смлян черен пипер.
Щом месото и зеленчуците са почти готови, се добавя доматеното пюре, разтворено в малко вода и червеното вино.
Ястието се доовкусява с малко чубрица и кимион. Разбърква се и се разпределя кавърмата в четири гювечета.
Гювечетата се поставят във фурната и се пекат за около 20 минути, като малко преди готовност във всяко едно се чуква по едно яйце.
Да ви е сладко с тази кавърма по копривщенски.