Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Кавърма по копривщенски

Кавърма по копривщенски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k334
Кавърма по копривщенски
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
07/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с тази кавърма по копривщенски!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 2 глави
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • печени чушки - 3 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/3 к.л.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган със загрято олио първо се запържват нарязаните лук и чесън.

Към тях се прибавя нарязаното на кубчета пилешко месо. След кратко разбъркване се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби, а след тях нарязаните печени чушки.

Кавърмата се поръсва със сол и смлян черен пипер.

Щом месото и зеленчуците са почти готови, се добавя доматеното пюре, разтворено в малко вода и червеното вино.

Ястието се доовкусява с малко чубрица и кимион. Разбърква се и се разпределя кавърмата в четири гювечета.

Гювечетата се поставят във фурната и се пекат за около 20 минути, като малко преди готовност във всяко едно се чуква по едно яйце.

Да ви е сладко с тази кавърма по копривщенски.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: