edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко бутче, запечено на фурна

Агнешко бутче, запечено на фурна

Агнешко бутче, запечено на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
09/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
"Печено агнешко бутче, което би си подхождала с богата зелена салата, не мислите ли"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - около 2 кг
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре агнешкия бут и подсушаваме с кухненска хартия.

Отрязваме два големи листа хартия за печене и поставяме месото в центъра на хартията.

Овкусяваме агнешкото с подправките, като втриваме от всички страни и завиваме месото с хартията.

Поставяме завитото месо в тава, но не наливаме никаква течност.

Поставяме в печката и печем агнешкото 45 минути на 200 градуса без вентилатор, като след това намаляваме температурата на 160-170 градуса и печем още 2 часа.

Агнешкото бутче, запечено на фурна е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: