Телешко варено със зелени домати

21/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 750 г бонфиле
  • олио - 5 - 6 с.л
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л
  • домати - 2 бр. червени
  • зелени домати - 500 г
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на еднакви парчета и го пържим в олиото, докато се позачерви. Прибавяме ситно нарязания лук и запържваме.

Поръсваме с червения пипер, разбъркваме и добавяме обелените и нарязани на парчета червени домати.

Бъркаме и пържим всичко няколко минути, после наливаме гореща вода, колкото да покрие месото.

След като телешкото месо поври половин час, прибавяме зелените домати, нарязани на половинки или на четвъртинки, ако са по - едри.

Доваряваме ястието на тих огън и малко преди да го свалим, го поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар