Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Брюкселско зеле по полски

Брюкселско зеле по полски

MarianeMariane
Новак
6944440
Брюкселско зеле по полски
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Брюкселско зеле по полски - незабравима вкусотия от полската кухня!"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 1 кг
  • белтъци - 3 бр.
  • масло - 150 г
  • галета - 50 г
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се почиства, залива се с маслото, от което се отделя малко, и се задушава на тих огън до неговото омекване.

Когато зелето е готово, се поръсва със сол и черен пипер и се прехвърля в глинен съд за сервиране.

Отгоре се поръсва с твърдо сварени белтъци, настъргани на едро ренде. Продуктите се заливат с галетата, запържени в отделеното масло. Ястието се поднася, поръсено с магданоз.

Брюкселско зеле по полски - незабравима вкусотия от полската кухня!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: