Начин на приготвяне
Загряваме маслото и запържваме до омекване ситно нарязания лук. Прибавяме младите моркови, нарязани на дребно отново до тяхното омекване.
Слагаме ориза и наливаме около 1-1 1/2 ч.ч. гореща вода. Овкусяваме със сол и готвим до набъбване на ориза.
Дърпаме сместа от котлона и прибавяме обелените и настърганите домати, както и ситно нарязания магданоз. С получената смес пълним почистените пиперки, подреждаме ги в дълбока тенджера и затискаме с чиния.
Заливаме пиперките с 2 ч.ч. вода и варим на тих огън до готовност.
Готовите пълнени пиперки заливаме с бял сос, който приготвяме по следния начин.
Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Разреждаме запръжката с малко от соса, в който са врели пиперките. Накрая прибавяме киселото мляко и разбитите жълтъци. Кипваме и веднага сваляме от котлона.
По желание може да замените маслото с олио и да поднесете пиперките без сос, тогава ястието ще бъде подходящо и за вегани.