Задушени говежди пържоли с грах

MarianaMariana
Новак
688
6
14/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите с дървено чукче и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Загряваме маслото и запържваме от двете страни до зачервяване.

Изваждаме говеждите пържоли, прибираме ги на топло, а в мазнината от пърженето слагаме брашното и запържваме до златисто. Разреждаме с гореща вода и кипваме соса, след което връщаме обратно пържолите и ги оставяме да се задушават на бавен огън, докато поомекнат.

Прибавяме граха и задушаваме до готовност на месото и граха, като внимаване да не стане много гъсто.

Преди да свалим ястието от котлона, поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар