edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушени говежди бъбреци

Задушени говежди бъбреци

MarianeMariane
Новак
6943385
Задушени говежди бъбреци
20/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците и ги нарязваме внимателно на тънки резени.

В дълбока тенджера слагаме мазнината, след което запържваме лука, нарязан на филийки. Когато лукът омекне, добавяме бъбреците и подправките, заливаме с гореща вода и задушаваме на тих огън около 1.5 - 2 часа до омекване то им.

От време на време наливаме гореща вода, без да прекаляваме. Когато бъбреците омекнат, добавяме брашното, размито в малко студена вода, и оставяме ястието още 10 минути на тих огън.

Варим до изпаряване на излишната вода, бъбреците трябва да останат само на мазнина.

Поднасяме с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: