edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки бъбреци соте

Телешки бъбреци соте

MarianaMariana
Новак
6942246
Телешки бъбреци соте
Снимка: Monika Ivanova
03/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Доверете ни се, ние знаем как се приготвят най-сочните телешки бъбреци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешките бъбреци на малки парченца, посоляваме и пържим до зачервяване в маслото.

Прибавяме ситно нарязания лук, пържим го до омекване и леко зачервяване, след което поръсваме с брашно и пържим още 1-2 минути.

Разреждаме запръжката с 1 1/2 ч.ч. телешки бульон или гореща вода, слагаме месото и гъбите, които предварително сме задушили с малко масло.

Оставяме ястието да ври на тих огън, докато получим хубав гъст тъмен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: