Говежда попска яхния

MarianaMariana
Новак
693
1
88
Говежда попска яхния
Снимка: Sevdalina Irikova
02/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За попска яхния се взима по-тлъсто говеждо - от гърдите или от опашката. Нарязва се на малки парчета и се пържи до зачервяване.

Щом месото е готово, се добавят ситно нарязаните глави лук и се пържа докато лукът омекне.

След това се слагат брашното и червения пипер и се налива виното или в краен случай, ако нямате вино, 1 кафена чаша оцет.

Към ястието се долива гореща вода, слагат се останалите подправки и се вари на умерен огън до омекване на месото.

Тогава се прибавят почистения арпаджик и чесъна. Ястието се вари до пълна готовност. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: