Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Студена мусака от патладжаниПатладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и се слагат в наклонен съд да се отцеди горчивият сок (около 1 ч.ч.), след което се изпържват...
Мусака с картофи и макарони
Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавяме трите големи картофи, настъргани на едро ренде и запържваме добре...
Мусака от тиквички със сирене
Тиквичките се измиват, нарязват на тънки филийки по дължина и се пържат без брашно. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната...
Лесна мусака с кисело зеле
Нарежете киселото зеле на дребно и го запържете добре в олиото.
Докато зелето се запържва, сварете ориза, прецедете го и го овкусете със сол,...
Мусака със спанак и картофи
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. В подсолена вода сваряваме и спанака, прецеждаме го и го нарязваме върху дъска.
Към него добавяме...
Мусака с патладжани по арменски
Посолете патладжаните, оставете ги да се отцедят от черния сок, подсушете ги, поръсете ги със сол и черен пипер, изпържете ги в сгорещеното олио и...
Мусака с ориз и спанак
Почистеният и измит спанак се нарязва на едро, а лукът – на ситно и се задушават с щипка сол в половината от растителното масло до омекване на тих...
Мусака с ориз и лапад
Сложете зеленчуковата мусака да се се пече до готовност на заливката.
Мусаката с ориз и лапад се поднася с домашно кисело мляко....
Мусака от тиквички с булгур
Лукът, чушката и чесънът се запържват в олиото. Добавя се каймата и се запържва докато побелее. Прибавя се булгурът и подправките.
Тиквичките...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
52
42
30
22
10
Дай твоята оценка: