Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мусака картофи с кисело зелеКартофите се нарязват на тънки филийки и се пържат в загрято олио. В отделен съд се слага нарязаната на фиде зелка и се сварява до омекване, след...
Мусака ориз с червени домати
Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме нарязаните домати и патладжан и ги запържваме за кратко, след което прибавяме...
Мусака сини патладжани с поливка
Нарежете патладжаните на колелца, посолете ги и ги оставете да пуснат горчивия сок, след което ги изпържете в загрятото олио от двете страни....
Мусака от моркови на фурна
Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук и морковите, настъргани на едро ренде. Когато омекнат зеленчуците, добавяме ориза...
Мусака от зеле с картофи
Нарежете зелето на тънки ивици, посолете го и го оставете да постои половин час, след което с ръце внимателно го изстискайте.
Залейте го с половината...
Мусака от чушки и сирене
Отгоре полейте апетитната мусака с яйчената смес.
Отгоре наредете резени домат.
Печете зеленчуковата мусака за 25 мин. на 200 градуса....
Мусака с агнешко месо и спанак
Запържете агнешката кайма в 2 с.л. масло или олио заедно с 2 глави ситно нарязан лук, малко червен пипер и сол. Отделно сварете 1 кг ситно нарязан...
Мусака със спанак и телешко месо
Нарежете лука на ситно и го запържете в масло до омекване, добавете почистения спанак, нарязан на дребно, овкусен със сол и черен пипер. Гответе до...
Спанак с ориз на фурна - мусака
Спанакът се измива добре и се слага да се вари в подсолена вода, като често се притиска с решетъчна лъжица. Когато е готов, се изважда и много добре...
Мусака от зелен фасул с картофи
Наредената мусака се поръсва с червен пипер, слага се малко масло или олио, и се залива с яйцата, разбити с прясното мляко....
Мусака от зелен фасул с тиквички
Нарязваме лука на ситно и го пържим до омекване, след което прибавяме изчистения и разцепен по дължина фасул, пиперките и доматите, нарязани на ситно...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
52
42
30
22
10
Дай твоята оценка: