Edin.bg»Статии»Вкусно»Страница 3
Вкусно

Вкусно

Как да готвите вкусно ? Отговор на този въпрос под формата на полезни съвети за гответе, идеи за сервиране и комбиниране на продукти. Всичко, което ще доведе до поднасянето на едно вкусно ястие на трапезата.
Какво съдържа маслото от рапица и защо е полезноКакво съдържа маслото от рапица и защо е полезно
11 Септ.
Маслото от рапица се извлича чрез студено пресоване от семената на рапицата - растение от семейство Brassica. Рапичното масло съдържа най-ниско ниво на наситени мастни киселини в сравнение с всички растителни мазнини.
Полезна храна ли е лютеницата?Полезна храна ли е лютеницата?
05 Септ.
Сред емблематичните храни на българската национална кухня челно място заема мамината лютеница. Полезна ли е лютеницата? Полезна храна ли е лютеницата?
Как се правят кюфтета по цариградски за начинаещиКак се правят кюфтета по цариградски за начинаещи
20 Август
В следните редове ще ви покажем как се правят кюфтета по цариградски, и то по-възможно най-лесния начин. Предполага се, че сте от начинаещите. Съвременните класически кюфтета по чирпански се приготвят предимно от
Как да направим бананови мъфини - наръчник на новакаКак да направим бананови мъфини - наръчник на новака
14 Август
Приготвянето на бананови мъфини е отличен начин за начинаещи готвачи да се впуснат в света на печивата. Ето как да приготвите бананови мъфини, ако сте начинаещи
Как се прави славянски гювеч - ръководство за начинаещиКак се прави славянски гювеч - ръководство за начинаещи
13 Юли
Каква е класическата рецепта за славянски гювеч. Приготвяне на славянски гювеч стъпка по стъпка. Сервиране на славянски гювеч. Класическата рецепта за славянски гювеч се приготвя със свинско месо.
3 начина да си направим сладко от смокини3 начина да си направим сладко от смокини
09 Юли
Сладкото от смокини е вкусно и ароматно допълнение към различни десерти и закуски. Приготвянето на сладко от смокини е чудесен начин да се насладите на тези вкусни плодове през цялата година.
Как да си направим домашно сладко от боровинкиКак да си направим домашно сладко от боровинки
08 Юли
Домашно сладко от боровинки. Как се прави сладко от боровинки? Рецепта домашно сладко от боровинки. Да си приготвим вкусно домашно сладко от боровинки.
Как се прави лютеница - наръчник на новакаКак се прави лютеница - наръчник на новака
05 Юли
Приготвянето на лютеница може да изглежда сложен процес за новака в кухнята, но с правилните съвети и стъпки всеки може да се справи с тази задача. Наръчникът за приготвяне на лютеница включва
Как да носим костюмКак да носим костюм
25 Юни
Носенето на костюм е изкуство, което изисква внимание към детайла и познаване на основните правила за стил и етикет. С няколко базови знания и прилагането на подходящи трикове, визията с мъжкия костюм може да се
Опасни ли са преварените макарони за здравето ни?Опасни ли са преварените макарони за здравето ни?
29 Април
Оставянето на пастата да се готви твърде дълго, ще има отрицателно въздействие върху вкуса, текстурата и хранителната стойност на продукта. Преварените макаронени изделия ще намали съдържанието на фибри в тях.
Традиционна селска италианска кухняТрадиционна селска италианска кухня
24 Април
Италианската кухня е толкова популярна по света, защото има за своя основа селската храна, върху която стъпва, създавайки и шедьоври. Класическа селска италианска храна.
Как да замесим козуначено тесто?Как да замесим козуначено тесто?
29 Февр.
Козуначеното тесто, от което да се изпече мек, еластичен и отделящ се на конци козунак, изисква майсторство, постигнато с опит и познаване на основните правила за месене на козунаци. Как да замесим козуначено тесто?
Кварк - как се прави и в какви рецепти се използваКварк - как се прави и в какви рецепти се използва
27 Февр.
Какво е кварк? Как се прави кварк? Кулинарни приложения на кварк. В какви рецепти да ползваме кварк? Какво трябва да знаем за кварка?