Постен боб плакия

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Постен боб плакия
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Пригответе си един такъв постен боб плакия, за да е по-вкусен неделният обяд."

Необходими продукти

  • зрял боб - 300 г сварен
  • праз - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр. голям
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за зрял боб - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и задушаваме нарязания праз и настърганите моркови.

Когато останат на мазнина, сипваме доматеното пюре и червения пипер.

Добавяме сварения боб и подправката за зрял боб и разбъркваме.

След като ястието заври, посоляваме на вкус и готвим, докато течността се изпари, но не напълно.

Сваляме от котлона , прехвърляме всичко в тавичка и печем боба на 190°С за около 15 минути.

Пригответе си един такъв постен боб плакия, за да е по-вкусен неделният обяд.

Ако ви харесва тази рецепта, то тези рецепти за боб на фурна ще ви очароват.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: