Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Постен боб със запръжка

Постен боб със запръжка

Постен боб със запръжка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Може да е постен, ама е много вкусен. Хапвайте, докато е топъл!"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • боб - 1 ч.ч. бял фасул
  • олио - 2 с.л. слънчогледово
  • лук - 1 гл.
  • чушки - 1 зелена
  • сол - на вкус
  • джоджен - свеж или сух
  • за запръжката
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва за 1 вечер. След това водата се сменя с нова и слагаме боба да се свари.

Лук, чушка и морков режем и добавяме към боба. Слагаме и олио.

Варим боб чорбата на слаб огън, докато всички продукти омекнат добре.

Към края посоляваме постния боб и прибавяме запръжката.

Тя се прави, като в тиганче се загрее олио с червен пипер за кратко и се налее мазнината след това в тенджерата с боб.

За финал наръсваме постната чорбица с джоджен. Варим още десетина минути и отстраняваме от огъня.

Постен боб със запръжка сервираме с домашен хлебец.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: