Супа от свинско рагу

Супа от свинско рагу
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ароматна и вкусна зимна супа с рагу! Опитайте!"

Необходими продукти

  • свинско рагу - 800 г
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • сухи чушки - 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • зелева чорба - 2 ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • За застройка
  • яйцa - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското рагу се слага в тенджера под налягане, напълнена с леко подсолена вода.

Преди да заври, се отпенва, и тогава се затваря с капак херметически. Вари се около 20 минути. Свареното месо се изважда и обезкостява.

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно. Сухата чушка се стрива, след което всички зеленчуци се слагат в бульона от рагуто.

Към полусварените зеленчуци се прибавя измитият ориз. Щом се свари, оризът в тенджерата, се налива зелевата чорба, прибавя се надребненото месо от рагуто.

Щом ароматната свинска супа заври, се овкусява с чубрица и смлян черен пипер. Оставя се да поизстине, след което се застройва с разбито яйце в три супени лъжици кисело мляко.

Ароматна и вкусна зимна супа с рагу! Опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: