Начин на приготвяне
Свинското рагу се слага в тенджера под налягане, напълнена с леко подсолена вода.
Преди да заври, се отпенва, и тогава се затваря с капак херметически. Вари се около 20 минути. Свареното месо се изважда и обезкостява.
Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно. Сухата чушка се стрива, след което всички зеленчуци се слагат в бульона от рагуто.
Към полусварените зеленчуци се прибавя измитият ориз. Щом се свари, оризът в тенджерата, се налива зелевата чорба, прибавя се надребненото месо от рагуто.
Щом ароматната свинска супа заври, се овкусява с чубрица и смлян черен пипер. Оставя се да поизстине, след което се застройва с разбито яйце в три супени лъжици кисело мляко.
Ароматна и вкусна зимна супа с рагу! Опитайте!