Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Брюкселско зеле с бяло вино и масло

Брюкселско зеле с бяло вино и масло

Брюкселско зеле с бяло вино и масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Ще се влюбите във вкуса на така приготвеното брюкселско зеле"

Необходими продукти

  • брюкселско зеле - 450 грама (замразено)
  • черен пипер
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч
  • люти чушки - 3 сухи
  • масло - бучка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото със зехтина в тиган.

Пуснете брюкселското зеле в тигана и запържете до зачервяване. Прибавете наситнения чесън и сухите чушлета.

Пържете 1-2 минути и сипете виното. Гответе още няколко минути и похлупете, за да се задуши зеленчукът.

Щом течността изври, свалете от огъня и сервирайте като гарнитура към ястие по избор.

Брюкселското зеле с бяло вино и масло е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: