Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Фасул по манастирски

Фасул по манастирски

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Фасул по манастирски2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Апетитът ще е повече от добър с този фасул по манастирски, така че си запишете рецептата"

Необходими продукти

  • боб - 200 г (узрял)
  • чушки - 2 броя (1 прясна и 1 сушена)
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • шарена сол
  • запръжка
  • домати - 1 от консерва
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер. На следващия ден го отцедете и го прехвърлете в тенджера.

Залейте със студена вода и го сложете да кипне, като във водата добавите и 1 глава лук - нарязана на едро.

Когато течността заври, добавете наситнените чушки, моркови и лук.

Малко преди бобът да е напълно готов, посолете на вкус и овкусете с джоджена и шарената сол.

Запържете в малко олио брашното и добавете към него пасирания домат и червен пипер.

Разбъркайте запръжката и я сипете в боб чорбата. Варете още 15-тина минути и свалете от огъня.

Фасулът по манастирски е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: