Пилешка дроб сарма

Пилешка дроб сарма
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Още днес ще си приготвим тази пилешка дроб сарма"

Необходими продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • пилешки дробчета - 600 грама
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
  • за заливката
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете зеления лук, а ориза измийте старателно.

Запържете ги в малко загрята мазнина и ги овкусете с подправките.

Измийте пилешките дробчета и ги нарежете на ситни парчета.

Запържете ги в същата мазнина до хубав златист цвят. Смесете всички продукти и ги сипете в тава за печене.

Сипете вода (съотношението зависи от вида ориз, който използвате).

Печете дроб сармата в загрята фурна до готовност.

Направете заливка от разбитите с мляко и брашно яйца. Сипете отгоре и запечете до апетитна коричка.

Пилешката дроб сарма е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: