Гъста телешка яхния

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
324615k233
Гъста телешка яхния
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
04/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
230 мин.
Порции
5
"Ако ще готвите яхния, то тогава нека бъде тази с телешко"

Необходими Продукти

  • телешки бут - 450 грама
  • картофи - 3 броя
  • лук - 1 голяма глава
  • морков - 2 бр.
  • чушки - 2 зелени + 1 или 2 червени
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • домати - 1 голям, добре узрял
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • мас - 40 грама
  • брашно - 1 с.л. по желание
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. наситнен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките, домата, лука, целината, чесъна и морковите. Обелете картофите и ги сложете в купа с вода.

Загрейте маста с олиото на умерен огън. Задушете целината, чесъна и лука. Малко след тях добавете моркова и чушките, продължете задушаването.

Намалете силата на огъня и поръсете с червения пипер. Разбърквайте постоянно и добавете домата и нарязаното телешко, което предварително сте овкусили със сол и пипер. По желание оваляйте хапките в бршно.

Гответе докато месото промени цвета си. Намалете силата на огъня и налейте топла вода или телешки бульон.

Задушавайте яхнията около час и наливайте още гореща вода, ако е необходимо.

Овкусете ястието с магданоза, кимиона и сол на вкус. Гответе на много тих огън още около 2 часа. В края добавете нарязаните картофи и свалете от огъня, когато те омекнат.

Гъстата телешка яхния е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: