Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Зимна зелева чорба с месо

Зимна зелева чорба с месо

Зимна зелева чорба с месо
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Зимата е почти тук, затова е време за тази зелева чорбичка с месо"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г
  • моркови - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 1 к.ч.
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • зелев сок - 1 и 1/2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета и го задушете в голяма тенджера с малко олио за няколко минути.

Добавете след това нарязаните на дребно чушка, морков и лук.

Овкусете ги с малко червен пипер и разбъркайте добре.

Налейте около 1/2 л вода.

Щом ястието заври, изсипете измития ориз и добавете лютата чушка.

Налейте зелевия сок след сваряването на ориза и доовкусете с чубрицата.

Оставете свинската супа да поври и след около 10 минути я махнете от котлона.

При поднасяне овкусете със смлян черен пипер тази зимна зелева чорба с месо.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: