Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле и наденица в гювеч

Свинско с кисело зеле и наденица в гювеч

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Свинско с кисело зеле и наденица в гювеч
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"За едно голямо семейство трябва и едно голямо ястие точно като това свинско с кисело зеле и наденичка"

Необходими продукти

  • бекон - 200 г
  • свинско филе - 200 грама пушено
  • кисело зеле - 1 зелка
  • наденица - 250 г сурово - пушена
  • доматен концентрат - 2 ч.л.
  • картофи - 2 - 4 бр. пресни (малки)
  • лют червен пипер - едросмлян
  • наденица - 250 грама сурова
  • дафинов лист - 2 броя
  • бахар - зърна
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 60 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го посолете леко, след което го задушете в умерено загрятото олио.

Нарежете на много тънки ивички киселото зеле и го добавете в съда с лука заедно с червения пипер, дафиновите листа и доматения концентрат.

Задушете за кратко и налейте топла вода, колкото да покрие продуктите.

Посолете още малко и добавете целите обелени картофи и суровата наденица. Продължете варенето докато водата изври почти изцяло.

Прехвърлете всичко в гювеч и отгоре наредете бекона, пушеното филе и пушената наденица.

Поръсете лютия пипер.

Сложете във фурната и печете на 200 градуса до получаване на приятен загар.

Свинското с кисело зеле и наденица в гювеч е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: