Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Меча лапа по ресторантски

Меча лапа по ресторантски

ЗориЗори
Новак
15515k
Меча лапа по ресторантски
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2
"А вие каква гарнитура бихте добавили към тази вкусна пържолка?"

Необходими продукти

  • сланина - 70 г
  • свинско месо - 600 г
  • люти чушки - 1/2 бр.
  • було - 2 парчета големи
  • зелен лук - пера
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чубрица - 2 щипки ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази рецепта за Меча лапа по ресторантски ще ви трябва месомелачка. Минете през нея свинското месо и сланината.

Настържете лука, накълцайте на ситно лютата чушка и зеления лук. добавете чубрица, сол и черен пипер и разбъркайте.

Сложете приготвената кайма в купа, покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за няколко часа. След това размесете и направете две топки.

Оформете пържоли с ръце - да са големи колкото дланта ви.

Увийте всяка меча лапа в було и изпечете на скара от двете страни.

Поднесете мечата лапа по ресторантски в компанията с кромид лук и гарнитура от зелена салата или друга по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: