Начин на приготвяне
В широк голям тиган налейте вода и кипнете на огъня.
Посолете и чукнете яйцата - едно по едно. След 5 минути обърнете внимателно пошираните яйца с помощта на решетъчна лъжица.
Извадете яйцата и ги сложете в подходяща голяма чиния.
В купа спете две кофички кисело мляко, но от по-гъстото. Добавете чесъна на прах, копъра и солта.
Разбъркайте и полейте яйцата с млечния сос.
В малък тиган загрейте 2-3 лъжици олио и след 20-тина секунди добавете лъжичка червен пипер. Разбъркайте и залейте яйцата със соса.
Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Яйцата по панагюрски по класическа рецепта са много вкусни.
Коментари