Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи по овчарски

Яйца на очи по овчарски

Яйца на очи по овчарски
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Нищо претенциозно, а всъщност такава вкусотия! Сервирайте с къшей хляб и се насладете на всяка хапка."

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • люти чушки - 150 г
  • сирене - около 100 г
  • кисело мляко - 700 г
  • магданоз
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се разполовяват до средата и се запържват за 1-2 минути в мазнина, след което се отделят в чиния.

В същия тиган се запържват яйцата под капак и се поставят в чиния.

В отделен съд се смесва киселото мляко със счукания чесън, сиренето, солта.

В тавичка разпределете малко от млечния сос, а отгоре позиционирайте изпържените яйчица и пържените чушки. Добавете още от соса.

В тигана, където са се пържили чушките, запържете за кратко червеното пиперче и след това с тази мазнина полейте гозбата с яйцата.

Преди поднасяме поръсете със скълцан магданоз.

Тези яйца на очи по овчарски са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Объркан е реда в рецептата. Всичко се приготвя в един тиган.Яйцата се начукват последно... къде в гората овчаря ще намери чинии.
08.01.2024 15:23
Анонимен
Анонимен
Наистина
Много
Вкусно
Браво
30.12.2023 14:14
Анонимен
Анонимен
Много вкусно! Благодаря!
27.12.2023 13:46